Dr. Baumann home Filosofie Basiskennis cosmetica Productanalyse Producten
Werkstoffen Nieuws Dépositaires Vragen De Cosmeticawolf INCI
Documenten Literatuur Links Bestellen Contact Zoeken

 


DE HULPSTOFFEN VAN DE DR. BAUMANN PRODUCTEN

Een cosmetisch product bestaat uit twee soorten stoffen: actieve stoffen en hulpstoffen. Actieve stoffen of werkstoffen zijn ingrediënten die nodig zijn voor de huidverzorging. Om een bepaald effect te bereiken.

Hulpstoffen zijn de stoffen die nodig zijn voor het evenwicht van het product zelf, maar waar de huid op zich geen nood aan heeft. Het spreekt vanzelf dat alle DR. BAUMANN ingrediënten voldoen aan de strengste bionome kwaliteitscriteria.

Hieronder vindt u de lijst van de door Dr. Baumann gebruikte hulpstoffen. U vindt de volledige lijst van de door ons gebruikte werkstoffen elders op deze website (klik hier).

Onze toplijn Dr. Baumann SkinIdent bestaat uit zeer hoogwaardige huideigen stoffen. De lijst daarvan vindt u verder (klik hier).

 

 

DE HULPSTOFFEN IN ALFABETISCHE VOLGORDE

Carbomer
Zeer goed te verdragen gelvormer.
Terug

Carnauba
Was van de bladeren van de Braziliaanse Palme Copernica Cerifera, geeft stevigheid aan lippenstiften.
Terug

Ceteareth-20
Emulgator op basis van vetalcohol.
Terug

Cethyl Dimethicon Copolyol
Krachtige emulgator die silicium bevat. Gebruiktin W/O-preparaten (water/olie). Speciaal voor plantaardige oliën.
Terug

Cocamidopropyl Betaine
Milde tenside uit plantaardige grondstoffen. Omdat het zo goed verdragen werd maakte het jarenlang deel uit van onze producten. Doordat het door bijna alle producenten in bijna alle shampoos en conditioners en andere reinigingsproducten gebruikt wordt, is er echter een overdreven blootstelling aan dit ingrediënt ontstaan waardoor steeds meer mensen allergisch beginnen te reageren. Hoewel de problemen nog niet van de zelfde omvang zijn als parfum en chemische conserveermiddelen, besliste Dr. Baumann in mei 2002, trouw aan de bionome kwaliteitsprincipes, dit ingrediënt niet langer in de producten te behouden, ook indien onze verpakking en onze ingrediëntenlijsten het soms nog even anders vermelden (reeds gedrukt, wordt in de toekomst aangepast). Terug

Diisostearoyl Polyglyceryl-3 Diisostearate
W/O-emulgator.
Wordt uit plantaardige vetten geproduceerd.
Terug

Glycerylstearate
Geeft consistentie aan O/W-samenstellingen. Wordt uit natuurlijke oliën door gedeeltelijke estersplitsing gewonnen.
Terug

Glycol Distearate(and)Steareth-4
Geeft glans in tenside-formuleringen.
Terug

Glyceryl Stearate
Geeft consistentie aan O/W-systemen.
Terug

Hydroxyoctacosanyl Hydroxystearate
Natuurlijke was, dient als consistentie-regulator in W/O-systemen.
Terug

Hydrogenated Castor Oil
Gehydreerde ricinusolie.
Geeft consistentie aan W/O-crèmes en lippenstiften.
Terug

Isopropyl Alcohol
= Iso-Propanol. Heeft een gelijkaardige werking als ethanol. Maar in tegenstelling tot ethanol lost het ook natuurlijke vetten op.
Terug

Laureth-2
Verdikker in tenside-formuleringen, wordt uit kortverbonden vetzuren gewonnen.
Terug

Linoleamide DEA (DEA = Diethanolamid)
Verdikker in tenside-formuleringen. Wordt uit soja-olie gewonnen.
Terug

Methyl Glucose Sesquistearate
Uit glucose en vet gewonnen O/W-emulgator. Zeer huidvriendelijk, vochtinbrengend.
Terug

MIPA Laureth Sulfat
(MIPA = Monoisopropylamid).
Milde basistenside, biologisch afbreekbaar. Terug

Neutrol
= Tetrahydroxypropyl Ethylendiamine. Alkalisch huidvriendelijke diamine. Maakt de bovenste huidlagen week, opent de poriën en verlicht daardoor de verwijdering van mee-eters. Stabiliseert het zuur Acrylat-Gel (Carbomer).
Terug

Peg-7 Glyceryl Cocoate
Component in tensideformules dat terug soepel maakt. Wordt uit natuurlijke oliën gewonnen.
Terug

Peg-40 Hydrogenated Castoroil
Oplosmiddel voor etherische oliën in water. Op basis van ricinusolie.
Terug

Polyquaternium-24
Conditioner in haarspoeling en shampoo. Verhindert het opvliegen van het haar. Maakt huid en haar zacht. Wordt uit cellulose gewonnen.
Terug

Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate
Emulgator voor O/W-systemen, bij voorkeur in lotions. Uit glycerine, suikers en vetzuren.
Terug

Polysorbate-20
Emulgator voor O/W-systemen. Oplosmiddel. Wordt uit sorbit gewonnen.
Terug

Sodium Chloride
= Keukenzout. Ondersteunt de stabiliteit van W/O-systemen. Geeft consistentie bij tensideformules.
Terug

Sodium Methyl Cocoyl Taurate
Milde basistenside. Terug

Sucrose Cocoate
Milde, niet-ionische tenside. Wordt uit rietsuiker en vet gewonnen. Andere tensiden worden hierdoor beter verdragen.
Terug

Sucrose Stearate
Uit rietsuiker en vet gewonnen O/W-emulgator. Zeer huidvriendelijk, vochtinbrengend.
Terug

Stearylalcohol
Vetalcohol. Geeft consistentie aan O/W systemen.
Terug

Stearate
= Stearine of Stearinezuur.
Geeft consistentie in W/O-formuleringen. Is een bestanddeel van huidtalg.
Terug

Tetrahydroxypropyl Ethylendiamin
Wordt ter neutralisering van Polyacrylatgels (Carbomer) gebruikt, reageert in water alkalisch (zie Anti Comedo Lotion pH 9,8).
Terug

Xanthan Gum
Polysacharide. Natuurlijke gelvormer. Wordt biotechnologisch gemaakt. Terug

U vindt de volledige lijst van de door ons gebruikte actieve stoffen elders op deze website (klik hier).

Terug

© Dr. Baumann Benelux